Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Idén már a harmadik alkalommal írta ki Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a ‘Virágos Óbuda Pályázatot’, amelynek eredményhirdetését a Szindbád Rendezvényteremben tartották. A pályázat célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat, akik kiemelkedően gondozzák, növényekkel, virágokkal szépítik környezetüket.

Az eredményhirdetésen Kelemen Viktória alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta: évek óta nagy siker a muskátli akció, kb. tízezer tövet biztosít Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kedvezményesen a lakosságnak évente, ez sarkallta arra, hogy elindítsa a ‘Virágos Óbuda Pályázatot’. A pályázaton két kategóriában, a legszebb virágos előkert, és a legszebb udvar, kert kategóriában lehetett indulni. Az elbírálást egy három tagú szakmai zsűri végezte, amely előzetes egyeztetést követően szeptemberben kereste fel a versenyben résztvevő helyszíneket. A zsűri a beültetett növények minőségét és esztétikai együtt hatását, a kreativitást, a kertépítő elemek használatát, a környezet gondozottságát, tisztaságág értékelte. Előnyt jelentett a bírálatnál az épület homlokzatának virágosítottsága, illetve ha a pályázaton induló terület közterületről jól látható. Ebben az évben a tapasztalat az volt, hogy a már ismert kertészeken kívül újabb pályázók is megjelentek, sőt, egyre több közösség is jelentkezett.

Szabó Magdolna főtanácsadó és a zsűri tagja idén külön üdvözölte azt is, hogy egyre több helyen látnak komposztálót, legyen szó akár magánkertről, akár előkertről, azonban utóbbinál ügyelni kell a megfelelő elhelyezésre is.

2019-ben a ‘Virágos Óbuda Pályázat’ helyezései az alábbiak szerint alakultak:

A ‘Legszebb virágos előkert’ kategóriában:

1. helyezett: Királyok útja 200-210.

2. helyezett: 23. Lakásfenntartó szövetkezet

3. helyezett: Királyok útja 192-198.

A ‘Legszebb udvar, kert’ kategóriában:

1. helyezett: Szent János u. 3.

2. helyezett: Beszterce u. 19.

3. helyezett (holtverseny): Óbor u. 8.

3. helyezett (holtverseny): Testvérhegyi lejtő 30.

Forrás: obuda.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

Idén már a harmadik alkalommal írta ki Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a ‘Virágos Óbuda Pályázatot’, amelynek eredményhirdetését a Szindbád Rendezvényteremben tartották. A pályázat célja, hogy...
Negyedik alkalommal rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő képző-, ipar- és népművészeti tárlatot.
A II. Kerületi Önkormányzat azoknak a munkáját díjazta, akik különös figyelmet fordítanak az ingatlanuk előtti közterületek szépítésére.
2019-ben 100 millió forintos keretet irányzott elő az Önkormányzat az Arató Emil téren található Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának fejlesztésére. A 2018-ban,...
A Törös Alapítvány 2011 immár hatodik jótékonysági koncertjének sztárfellépője a vietnami születésű, de tavaly magyar állampolgárságot kapott ifjú tenorista, Ninh Duc Hoang Long lesz.
Az országban is egyedülálló családos főzőtanfolyamot indított a II. Kerületi Önkormányzat.
Átadták az a két új kórtermet, amelyet a Budavári Önkormányzat támogatásából szereltek fel a Szent Ferenc Kórházban, hogy az I. kerületi betegek a lehető legjobb körülmények között gyógyulhassanak.
Hitelfelvétel nélkül épített uszodát Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat. A Gyarmati Dezső Uszoda két benti és egy kültéri medencével várja a sportolni vágyókat október 1-jétől.
A Budavári Önkormányzat minden kerületi bölcsődébe, óvodába és általános iskolába szelektív hulladékgyűjtőket helyezett el, hogy a szemléletformálás már a legkisebbeknél is elkezdődjön – jelentette...
A Kulturális Örökség Napjai programban sokan voltak kíváncsiak a Városháza épületére.
Elkezdődött a Logodi utca 56-58. szám alatti támfal bontása, amelyre a kivitelezőt a Budavári Önkormányzat kötelezte. A kivitelező a meglazult támfal visszabontását követően, a kiszedett köveket...
Átadták az Óbudai Egyetem csaknem 3,5 milliárd forintból felújított Kandó Kollégiumát a Bécsi úton.
Szeptember 13-án a Bimbó út 3. szám előtt botlatókövet helyeztek el a halhatatlan író, a magyar szórakoztató irodalom máig egyik legnépszerűbb szerzője, Rejtő Jenő emlékére.
Újabb 11 vári műemlékház újult meg, amelyeket Dr. Nagy Gábor Tamás , a I. kerület polgármestere és Vas Hunor, a GAMESZ igazgatója őszi ajtódísszel jelöltek meg.
Szeptember 21-én ismét várja látogatóit a Kőbányai víztároló medence.
Átadják a forgalomnak a Balatoni út XXII. kerületi szakaszán a Háros utcánál elkészült körforgalmú csomópontot 2019. szeptember 14-én, szombaton.
Lezárult a jelöltállítás időszaka, a helyi választási bizottság döntött a jelöltek és a kompenzációs listák nyilvántartásba vételéről, de nem mindegyik döntés jogerős még.
A 2014. szeptemberi számában írta meg először az Óbuda újság, hogy a „Fő tér 2. szám alatti földszinti helyiségekben nyitja meg kapuit az Esernyős Óbudai Kulturális és Információs Pont. “A...

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó